Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Birlikte Yaşama Ödülleri

Geçtiğimiz hafta, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği bir toplantıda "Birlikte Yaşama Ödülleri" dağıtıldı. Büyük bir özenle oluşturulan Seçici Kurul'da şu isimler yer alıyordu: Ediz Hun, Garo Mafyan, Hilmi Yavuz, Hüseyin Hatemi, İbrahim Betil, Ümit Fırat, Mario Levi, Ömer Laçiner, Tayyar Altıkulaç, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Tarhan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi üyesi İbrahim Kâfi Dönmez.
Çağdaş dünya, farklı kimliklerin bir arada yaşaması ve yaşatılması gerektiğine inanıyor. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da, bu ödülle, farklılıkları zenginlik sayan görüşe destek vermiş oldu.
Ödül alanların çoğu benim de sevdiğim ve beğendiğim kişiler: TESEV Başkanı Can Paker, romancı Elif Şafak, Taraf gazetesi sahibi Başar Arslan, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal, Açık Radyo'nun kurucusu Ömer Madra, Hırant Dink'in eşi Rakel Dink, "Güneşi Gördüm" filminin senarist ve yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, merhum Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan.
Tercihleri çok yerinde buldum; ödül alanları tebrik ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA