Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Mahkeme hatalı değil mi?

Deniz Baykal, grup konuşmasında, iktidarın, Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirilmek istediğini ileri sürdü. AK Parti hükûmetinin mevcut yapıyı değiştirme çabası olduğu doğru. Ama bunun sebebi, Baykal'ın iddia ettiği gibi, Yüce Divan korkusu değil. Sebebi, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aşan kararlarında aramalıyız. Cumhurbaşkanı seçiminde toplantı yeter sayısı olarak 367 rakamını belirlemesi; anayasanın 10. ve 42. maddelerini, yetkisi olmadığı halde esastan inceleyip, iptâl etmesi; patır patır partileri kapatması ve AK Parti'nin boynuna, "laiklik karşıtı parti" yaftasını asması. (İnternete düşen ses kaydında, asker kökenli üye Serdar Özgüldür, iki üyeyle birlikte, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile bu konudaki görüşmesini anlatıyor.)
Bence Anayasa Mahkemesi, rüzgâr ekti, fırtına biçiyor. Büyük bir toplumsal memnuniyetsizlik ortaya çıktı. Yüce Yargı, verdiği kararlar yüzünden tartışılır hale geldi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA