Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kampanya şeffaflaşsın

Bilboardlarda sadece "Evet" afişleri görülüyor. CNN Türk'te Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim paramız yok" dedi. Oysa, her seçimde, sahip oldukları milletvekili nisbetinde, Hazine'den partilere yardım yapıldığını sanıyorum. Acaba CHP kaç paralık bir yardım aldı? O para, afiş basıp, asmaya yetmiyor mu? Prensipte yetmeli. Çünkü Avcılar İlçe Başkanı bile, kendi imkânlarıyla o afişleri hazırlatıp, astırmış. CHP, "ak akçe kara gün içindir" diye, harcamayıp parayı biriktiriyor mu?

***

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir başka iddia daha seslendirdi: "Ankara ve İstanbul'daki bilboardlara 55 milyon doların üzerinde para ödendi" dedi. Keşke, AK Partili yetkililer bir açıklama yapsa. Hazine, referandum dolayısıyla, hangi partiye kaç lira verdi? AK Parti, bu kampanya için ne kadar para harcadı? Ortada kalan, cevaplandırılmayan iddialar, yanlış da olsa zihinlerde yer ediyor. Başörtülü kadınları rahibelere benzeten afişle ilgili anında izahat verilmesi, iyi oldu. Seçim harcamalarını şeffaflaştırmak maksadıyla, bu konuyla ilgili bir bilgi akışı sağlanırsa, durum aydınlanacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA