Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'nin parası yok mu?

CHP'lilerin "Paramız yok" yakınmalarını, bir propaganda malzemesi olarak görüyorum. Çünkü, her sene sahip oldukları milletvekili oranında Hazine yardımı alıyorlar. Rakamları hemen sizlerle paylaşayım:


Buna göre, AK Parti, iki yılda toplam 164 milyon, CHP 73 milyon, MHP ise 50 milyon lira almış. Ayrıca AK Parti'nin sitesine girip, "Gelir-Gider" bölümüne baktığınızda bütün rakamlar dökülüveriyor. Nereden, ne kadar para elde edilmiş; nerelere harcanmış... Her kalem, tabloda yer alıyor.
Buna mukabil, CHP'nin sitesinde hiçbir bilgi yok. Rakip partiden hesap sorarken, insan önce kendi hanesinin içini düzenlemeye çalışır, öyle değil mi?
Her yerde sadece "evet" afişinin bulunması, CHP açısından bir mağduriyet havası yaratıyor. Ama biraz kurcalayınca, gerçeğin farklı olduğu anlaşılıyor.
AK Parti'nin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ile konuştum. "Gürsel Tekin, Ankara ve İstanbul bilboardlarına 50 milyon lira sarf ettiğinizi ileri sürüyor" dedim. Kesin bir dille itiraz etti. "Bütün hesaplar meydanda. Her yıl makbuzlarla birlikte hesapları Anayasa Mahkemesi'ne gönderiyoruz; Yüksek Yargı tarafından denetleniyoruz."
Bu iddianın sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i 50 milyon lira hakkında açıklamaya davet ediyorum. O rakamı hangi belgeye dayanarak telâffuz etti? Bana da versin, takipçisi olalım. CHP'lilere bir başka sorum da şu: Son iki yılda 73 milyon lira Hazine yardımı aldığınıza göre, ne kadarını kampanyada sarf ettiniz? Ne kadarı kasanızda duruyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA