Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Özgürel'den 2 senaryo

Avni Özgürel, çok kabiliyetli bir gazeteci. Geçtiğimiz senelerde 12 Eylül dönemine ilişkin bir filmi vizyona girmişti. Bu sene iki filmle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Biri, "Büyük Oyun"; yeni vizyona girdi. Filmde, ABD'nin Irak'ı işgal sürecinde, direnişçileri yakalamak için operasyon yapan askerlerin bastığı köyde bütün ailesini kaybeden Cennet'in hikâyesi anlatılıyor. "Büyük Oyun" Los Angeles ve San Francisco film festivallerinde en iyi film seçilmiş. ABD'de önemli bir firma, video dağıtım hakkını da satın almış. Kısacası öyle sıradan bir eser değil. 15 Ekim'de gösterilecek "Mahpeyker" ise, Kösem Sultan'ın hayatı. Avni Özgürel, "Bizde hep hanım sultanlardan entrikacı, kötü niyetli olarak söz edilir. Ben daha insani yönlerini ön plana çıkardım. Gerçek tarihe olabildiğince sadık kalmaya çalıştım."
Özgürel'le biraz dertleştik. "Neden acaba bizim hükûmetlerimiz sinema dilini uluslararası kamuoyunu etkilemek için kullanmaz? Birçok başarılı yönetmenimiz ve senaristimiz var. Onlar kanalıyla yurtdışına açılamaz mıyız?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA