Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Şuyuu vukuundan beter

ABD kaynaklı iftiraları, politikasının esası haline getirmek CHP'ye yarar mı? Hele bu söylentiler, Türk milletinin pek hoşlanmadığı bir ülkenin diplomatları aracılığıyla seslendirilmişse!
Ama madalyonun bir başka yüzü daha var: ABD'nin diplomatları yüzünden Türkiye'deki siyasetçilerin adının yolsuzluklarla anılması, hiç de hoş değil; uluslararası camiada iddiası olan bir ülkeye bu yakışmaz. Demokrasinin gerektiği gibi işlediği bir sistemde, siyasetçiler parlamentoya hesap verir. Böylece, söylentilerin doğru olup olmadığı, dal budak salmadan önce kolayca anlaşılır. Mevcut anayasaya göre, Soruşturma Komisyonu kurulabilmesi için, TBMM salt çoğunluğunun oyu gerekiyor. Bu yüzden de, hiçbir iktidar, devrilmeden önce hesap vermiyor. Her dönemde, her iktidara karşı, yaygın yolsuzluk söylentileri dile getiriliyor. Hesap verme mekanizmasının önü açılırsa, Türkiye'nin imajı da temizlenecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA