Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kayseri iftirasında son hamle

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik iftiralar devam ediyor. CHP milletvekili Kulkuloğlu yeni dosyalar açtı. İddiasına göre, Çavdarlar Petrol, ruhsat alabilmek için Özhaseki'ye 250 milyar (250 bin) lira rüşvet vermiş. Oysa belgeler, Büyükşehir Belediyesi'nin Çavdarlar Petrol ile davalık olduğunu gösteriyor.
O meseleyi, bir de benden dinleyin: Kayseri Büyükşehir Belediyesi, söz konusu şirkete, ihaleyle, 1999'da ticaret alanı olan bu araziyi satıyor. Çavdarlar Petrol, o ticaret alanı üzerine, bir benzin İstasyonu ve hemen yanında iki katlı bir market inşa ediliyor.
Ruhsatı, Melikgazi Belediyesi'nden alıyor. (Ama marketi depo olarak gösterip Melikgazi'den ruhsat alıyor) Büyükşehir Belediyesi'nden ise "Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı" talep ediyor. Bir başka deyişle LPG pompaları için ruhsat istiyor. Büyükşehir Belediyesi, Plan Notu'na göre, LPG pompaları bulunan mahalde (arabalara benzin ve mazotun yanı sıra gaz doldurulan mekânda) market açılamaz, diyor ve Encümen kararıyla LPG'yi kapatıyor. Çavdarlar Petrol, İdare Mahkemesi'ne Encümen kararının iptali için dava açıyor. İdare Mahkemesi "Belediye Encümeni, mühürleme yoluna gitmeden önce, şirkete seçenek sunmalı, marketi mi yoksa LPG'yi mi tercih ediyorsun diye, mal sahibine sormalıydı" hükmünü veriyor . Çavdarlar Petrol, ayrıca Plan Notu'nun iptali için, gene Belediye aleyhine dava açıyor. Mahkeme, sadece Plan Notu ile mevcut durum bozulamaz; İmar Planı'nı değiştirmek gerekir kararını veriyor. Yani, Çavdarlar Petrol'ü haklı buluyor. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, Gayri Sıhhi Müessese ruhsatını, -belgenin altına mahkeme kararını not ederek- veriyor.
Demek, Kulkuloğlu'nun iddiasını aksine, Büyükşehir Belediyesi ruhsat vermemek için çırpınıyor. Encümen kararıyla LPG pompalarını mühürlüyor Ve 3 yıl mühürlü kalıyor. Ama İdare Mahkemesi, Çavdarlar Petrolü haklı buluyor. Belediye mahkeme kararını uyguluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA