Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu ve Kayseri'de yeni iddialar

Kemal Kılıçdaroğlu, salı günkü grup toplantısında gene Kayseri olayına değindi. Daha önceki iddialarının yalan çıkmasından rahatsız gibi değildi. O eski iddialarını bari ben hatırlatayım:
1) Hani, 26 sayfalık ifadenin 10 sayfası kaybolmuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde 26 sayfalık ifadenin tümü yayınlandı.
2) Hani, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, "Bu işte rüşvet var" dediği için Gaziantep'e sürülmüştü. Hani, yolsuzluğun üstünü kapatmak için İçişleri Bakanı ve hükûmet bu sürgünü gerçekleştirmişti.
Oysa sonradan anlaşıldı ki, 21.8.2007'de vali yardımcısı İbrahim Yurdakul, "İsnat edilen suçlar, Türk Ceza Kanunu'nun 252'nci maddesindeki rüşvet suçunu oluşturuyor. Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'nun 17'nci maddesi kapsamında değerlendirilmesi uygundur" diye yazmış; 3.9.2007'de ise, İçişleri Bakanlığı, Kayseri Valiliği'nden gelen bu yazıyı, "gereği yapılmak üzere" Kayseri Başsavcılığı'na iletmiş. Yani, yolsuzluğun üzeri örtülmemiş.
3) Hani bilirkişi raporunu beklemeden muhakkik tayin edilen vali yardımcısı Ali Yener Erçin, rüşvet olayını aklamıştı. Oysa Ali Yener Erçin, rüşvetle değil, sadece görevin kötüye kullanılmasıyla ilgili inceleme yaptı. (Zira rüşvetle ilgili soruşturmayı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyordu.) Ali Yener Erçin, 23.11.2007'de muhakkik olarak görevlendirildi. 28.11.2007'de, Melikgazi ve Kocasinan belediyelerinden uzman bilirkişi talep etti. Ama aynı zamanda, bu bilirkişilerin isimlerini, söz konusu iki belediyeden telefonda öğrenerek, 4 kişiyi, 30.11.2007'de görevlendirdi. Uzman bilirkişiler, 13 petrol istasyonu ve 6 taksi durağını incelediler. Raporlarını, 3.12.2007'de vali yardımcısı Erçin'e teslim ettiler. Erçin de, onların raporlarına dayanarak, görevi kötüye kullanma gibi bir durumun olmadığı sonucuna vardı. Bu görüş, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderildi. Başsavcılık, "Belediye Başkanı ve belediye görevlileri hakkında işleme konulmama kararı usul ve yasaya uygundur. İtiraza gerek görülmemiştir" hükmünü verdi. (Kayseri Başsavcı vekili İsmail Dalan-1.02.2008) Zaten, rüşvet konusunu, muhakkik olarak tayin edilen vali yardımcısı değil, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı 9 ay müddetle incelemiş ve takipsizlik kararı vermişti.
4) Hani, iddialarda bulunan Hacı Ali Hamurcu'nun avukatı Yakup Erikel'i, otelde Büyükşehir Belediyesi misafir etmiş ve parasını ödemişti. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bütün otel kayıtlarını yayınladı. Yakup Erikel'in parasını kendisinin ödediği belgelerle ortaya çıktı.
Bunlar sadece birkaç soru... Baktım CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na dayanarak yeni iddialar ortaya atıyor Kemal Kılıçdaroğlu. Nedir bu yeni iddia? Konuyla ilgili bir başka mahkeme açılmış ve orada bir bilirkişi, usulsüzlük olduğu görüşünü dile getirmiş. Ama zaten, LPG pompaları bulunan mahalde market açılamayacağını belirtip, Encümen kararıyla LPG'yi mühürleyen Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Benzin istasyonunun sahibi Çavdarlar Petrol, mahkemeye başvuruyor. Mahkemeden, sadece plan notuna dayanarak Encümen'in böyle bir yasak koyamayacağı kararı çıkıyor. Bunun üzerine, Büyükşehir Belediyesi, gayrisıhhi müessese ruhsatını -belgenin altına mahkeme kararını da not ederek- veriyor.
CHP Genel Başkanı bunları bilmez mi? Bilir... Ama beni hayal kırıklığına uğratan da bu. Ona güvenmek istemiştim; bu durum bütün güvenimi sarstı. Çünkü bilerek iftira atıyor. Eski iddiaları cevaplandırılınca, durup bir özür dilemek yok, hep yeni iddialarla ortaya çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA