Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Komutanlar ve Hasdal

4 komutan (eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay) hakkında Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı soruşturma yürütüyor. Sebep, bu kişilerin 18 Şubat 2011'de Hasdal'da tutuklu Balyoz sanığı muvazzaf askerleri ziyaret etmesi. Genç Siviller suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı verip, dosyayı Yargıtay'a göndermişti. Yargıtay, bunun bir görev suçu olmadığı kararını verdi. Ve dosya, bu defa Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. "Terör örgütüne yardım, yataklık" yapılıp yapılmadığı Özel Yetkili Savcı tarafından inceleniyor. Takipsizlik kararı verileceği ümidini taşıyorum. Neticede bir arkadaş ziyareti. Dostluklar göz önüne alınırsa, destek ziyareti de olabilir.
28 Şubat sürecinde dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, Sincan Belediye Başkanı'nı hapiste ziyaret etmişti; kıyamet kopmuştu. O zaman da Şevket Kazan'ı savunmuştum. Herkesin bir sıfatı var ama dostluklar göz ardı edilemez. Herhalde, 4 komutanın Hasdal ziyareti de, terör örgütüne yardım ve yataklık olarak değerlendirilemez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA