Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

28 Şubat öncesi gibi

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'yla görüştüm.
İkinci 4 yılda müfredat birliği sürecek. Ama çocuk, ikinci 4 yılda, tercihe dayalı paket programlardan birine devam edebilecek. Bir tercihten diğerine yatay geçiş mümkün. Paket programlar, imkân ve şartlara göre, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğiyle belirlenecek. Seçimlik ders paketlerinin muhtevası yasada yer almıyor. Bir fikir vermek gerekirse: Arapça/ Kur'an, yabancı dil, güzel sanatlar, spor ya da sosyal bilimler olabilir. Bir başka husus da şu: 4+4, aynı çatı altında okutulabileceği gibi, ikinci 4 yılda, liseyle birlikte de eğitim yapılabilecek. Bunun da kararını Milli Eğitim Bakanlığı verecek.
Özetlemek gerekirse... Hem, İmam Hatipler de dahil bütün meslek liselerinin, -"İlköğretimin ikinci 4 yılı" adı altında- orta kısmı yeniden açılabilecek. Hem de, yabancı dil öğreten okullar bu imkândan yararlanacak. İlk 4 yıldan sonra, bir başka okula gidenlerin sınavdan geçip geçmeyeceği hususuna, yasada değinilmiyor. Ayrıca, ikinci 4 yılın başında hazırlık sınıfı bulunmamakla birlikte, yabancı dil öğreten eğitim kuruluşları, ikinci 4 yılın birinci sınıfını hazırlık gibi değerlendirebilecek; ilk sınıf, yabancı dil ağırlıklı olabilecek. Bütün bu hususlar Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleriyle tespit edilecek. Şu anda bildiğimiz tek bir gerçek var: 28 Şubat öncesi gibi kesintili eğitime dönüyoruz; meslek liseleri ile lisan öğreten okulların orta kısımları açılıyor; 4+4'ü ilköğretim okulu bünyesinde okuyanlar da, seçmeli program yoluyla meslek liselerinin derslerini okuyabilecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA