Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Abant ruhu

Her konuda, cemaat-siyasi iktidar çekişmesi mevcut havası yaratılıyor ya... Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği Abant toplantısından "Başkanlık" sistemine karşı bir bildiri çıkması da, bu çerçevede değerlendirildi. Tabii bunu yazanlar, Abant ruhunu bilmeyenlerdi. O toplantıya çok sayıda, farklı düşüncelere mensup aydınlar katılıyor; tartışıyorlar. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı sadece ev sahipliği yapıyor. Müzakereler sonucu toplantıda bir görüş ağırlık kazanıyor ve bir bildiri olarak sonuçlar kamuoyuyla paylaşılıyor. Katılanlardan bazılarının ismini verirsek, parlamenter sistem lehindeki açıklamaların Cemaat'in görüşü olmadığı hemen anlaşılır: Prof. Levent Köker, Prof. Mete Tunçay, Prof. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Eser Karakaş, Prof. Fuat Keyman, Prof. Mustafa Erdoğan, Prof. İştar Gözaydın, Prof. Beril Dedeoğlu, Oral ve İpek Çalışlar, Orhan Miroğlu, Reha Çamuroğlu, Rober Koptaş, Süleyman Soylu, Tarhan Erdem, Ufuk Uras, Ümit Fırat, Ümit Kardaş, Yavuz Baydar, Yücel Sayman, Nazif Okumuş, Mahmut Övür...
Her taşın altında "Cemaat- İktidar çatışması" görenlerin yanılgısını yukarıda sıraladığımız bu isimler gözler önüne sermiyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA