Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sivas ve tahrik

Dört Bir Taraf programında, Sivas katliamı öncesinde Aziz Nesin'in tahriklerine dikkat çektim. Bunu yaparken, açıkça "Elbette böyle bir tahrik, katliama mazeret teşkil etmez" dedim. Ama internet siteleri, sadece bazı cümleleri aldıkları için, farklı anlamlar çıkaranlar olmuş. Sanki ben, saldırıyı tertip edenleri hoş görüyormuşum gibi yorumlar yapıldı. Oysa ısrarla saklanan gerçeklerin altını çizdim. Nitekim mahkeme kararında da, Aziz Nesin'in İslâmiyet'i "1400 yıl önceki hurafe" diye niteleyen sözleri yer alıyor. Bu sözler tahrik unsuru sayılıyor. Ayrıca, Sivas davasından 79 kişinin ağır cezalara çarptırıldığını da hatırlattım. Tabii ki verilen cezalar 5 kişinin yararlandığı zamanaşımını haklı göstermez. Ama konu, kamuoyuna, "Sivas katliamı cezasız kaldı" diye takdim edildi. Ben bu yanlışı düzelttim ve pişmiş aşa su kattığım için kıyamet koptu.
Tekrar edeyim: Aziz Nesin'in İslâmiyet'i aşağılaması önemli bir tahriktir. Bu sözlerin yarattığı derin rahatsızlık kaşınarak, insanlar kışkırtılmıştır. Elbette tahrik, katliamı haklı göstermez. Ama -sözde suret-i haktan görünmek adına- Nesin'in sorumluluğunu gizlemeye çalışanlara katılmıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA