Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Samsun ve TOKİ

Samsun'daki sel felâketi hepimizi üzdü. Gazetelere yansıyan haberlerden TOKİ konutlarının dere yatağında kurulduğunu düşünmüştük. Başbakan bunun aksini söyledi. Maalesef, Türkiye'de muazzam bir bilgi kirliliği var. Biri bir lâf ortaya atıyor, diğeri onu tekrarlıyor, muhalefet bunun üzerinden yorum yapıyor ve herkes TOKİ'nin, hatalı bir yer seçimi yüzünden vatandaşlarımızın ölümüne sebebiyet verdiğini düşünüyor. Sel bir felâket şeklinde geldi. Başka ülkelerde de elbette ölümlere yol açabilirdi.
Ama Samsun'da dere yatağındaki konutlar olduğu yerde duruyor. Nitekim Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Yılanlı dere üzerindeki yerleşimlerin derhal kaldırılması talimatını Başbakan'dan aldığını belirtti. Acil yıkılması gerekmeyen riskli binalar ise, belirli bir süre içinde yıkılacak. Böylece Yılanlı deredeki iskân tamamen ortadan kaldırılacak.
Tamam... TOKİ sorumlu değil ama 9 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, bu zaman zarfında tedbir almaması da, iktidara bir sorumluluk yüklemez mi? Harekete geçmek için illâ bir doğal afet mi lâzım?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA