Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AK Parti'de doğru bir tercih

AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Zengin Topal ile bazı kadın gazeteciler bir araya geldik. Özlem Topal'ı yıllardır tanıyorum. Bu göreve lâyık biri. Doğru seçim.
AK Parti, kadınlara önem veriyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçe Belediye Meclisleri ve İl Genel Meclisi'nde diğer partilere nispetle daha fazla AK Partili kadın üye mevcut. İlçe belediyelerinin toplam 1553 üyesinden, 160'ı kadın. Bunun 97'si AK Partili. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 300 kişi var; bunun 31'i kadın, 25'i AK Partili. İl Genel Meclisi'nin 228 üyesinin 22'si kadın, 13'ü AK Partili.
Özlem, her seçim öncesi belediye başkanlarıyla daha fazla kadın aday gösterilmesi için pazarlık ettiklerini söyledi. Artık CHP'de % 33'lik kadın kotası var. Bunun, yerel seçimlere nasıl yansıyacağını göreceğiz. Eğer CHP kotayı gerçekten uygularsa, AK Parti'nin kadınlara daha büyük öncelik verilmesi için gayret sarf etmesi gerekecek. Aksi takdirde birinciliği CHP'ye kaptırabilir. Buna mukabil, hiç kadın belediye başkanı yok.
Ben başörtülülerin durumunu da öğrenmek istedim. İstanbul Belediye Meclisleri ve İl Genel Meclisi'nde sadece toplam 3 başörtülü hanım mevcutmuş. Özlem'e "Belediye Meclisi'ni bırakalım. Acaba bu sefer AK Parti, başörtülü milletvekili adayı gösterecek mi? Sen aday olmayı düşünür müsün?" diye sordum. "Neden olmayayım, eğer önümün kapalı olduğunu hissetseydim siyaset yapar mıydım?" diye bir başka soruyla bana cevap verdi.
Erbakan döneminden beri, Milli Görüş kadınları çok faal. Partinin adeta temel taşları. Büyük gayret içindeler. Artık Milli Görüş gömleği çıkartıldı ama partide kadının önemi azalmadı. Zaten aynı teşkilâtlanma biçimi sürdürülüyor. Kadın kolları, tıpkı İl Yönetimi modeline uygun olarak il genelinde, ilçelerde, mahalle, köy ve sandıkta örgütleniyor. Tayyip Erdoğan, her sandık için 9 kişi hedefi vermiş: 3 kadın, 3 genç, 3 erkek. Bunlar sandık temsilcisi değil. Seçim zamanı, seçmenin sandığa ulaşmasını, kolay oy kullanmasını sağlayacak kişiler. En küçük birimde propaganda yapıp, partilerine taraftar kazandırıyorlar.
Özlem'in bu yeni görevinde başarılı olacağını düşünüyorum. Kendisini 2015 genel seçimlerinde Meclis'te göreceğimi umuyorum. Tabii AK Parti Merve Kavakçı'yı da unutmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA