Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Vazgeçilmez değilsiniz

Bir gün doktora, gerginlikten şikâyetçi olan bir hasta geldi. Yapması gereken çok işi bulunduğunu, rahatsızlığına rağmen kendisine vakit ayıramadığını, işlerinin ise beklemeye tahammülü olmadığını söyledi. Doktor, "İşlerinizi başkası yapamaz mı ya da birisi size yardımcı olamaz mı?" diye sordu. Adam "Sadece ben yapabilirim. Başkasına emanet edemem" cevabını verdi. Doktor bir reçete yazdı ve kâğıtta yazılanları uyguladığı takdirde iyileşeceğini söyledi. Reçetedeki tavsiye şöyleydi: "Her gün en az 2 saat işi bırakıp yürüyeceksin. Ve her haftanın yarım gününü mezarlıkta geçireceksin."
Hasta adam merak etti: "Yürüyüşü anladık ama neden mezarlık?"
Doktor: "Oraya gidip mezar taşlarına bakmanı istiyorum. Mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur. Herkes gibi sen de bir gün öleceksin ve senden başkasının yapmasına imkân olmadığını düşündüğün her işi başkaları yürütecek."
Doktor, çok doğru konuşmuştu. Zira kimse vazgeçilmez değildir.
(Veysel Eroğlu'na teşekkürler)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA