Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ortadoğu bataklığı

Her zaman "Ortadoğu bataklığı" diye bir cümle duyarız. İşte şimdi bizzat bu bataklığın içine boğazımıza kadar batmış bulunuyoruz. Suriye'de hesap tutmadı: Esad, diğerleri gibi çabucak gitmedi; gitse bile toplum içinde kök salmış güçlü bir Baas partisi mevcut. Üstelik, kimi korku, kimi taraftarlık sebebiyle, halkın bir bölümü yönetimi destekliyor. Suriye, iç savaş yaşıyor ve maalesef görünen o ki, biz de bu savaşın tarafı haline geldik.
Komşularıyla iyi ilişkilerin muhafazası her ülke için önemlidir. Özellikle Türkiye gibi PKK problemi yaşayan bir devlet buna daha büyük özen göstermeliydi. PKK ile mücadele eden Türkiye, arkasını sağlam dostlara dayayabilse, başarı şansı artar. Ama aksine PKK, şu anda kendisine Suriye ve İran gibi iki müttefik buldu. Dost bildiğimiz ABD, bize ne kadar yakın görünse de, kendi hesabına bakar; ateşteki kestaneleri tutmak istemez. Galiba sırtımızı sıvazlayıp, bizi ateşin içine attılar!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA