Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Öğretmenler kızdı

Milli Eğitim Bakanı öğretmenleri kızdıran adımlar attı:
a) Eş durumundan dolayı sadece ağustosta tek bir atama yapıyor.
b) Depo tayinler kalktı. Merkezde ihtiyaç bulunmamasına rağmen, eş durumu yüzünden il emrine öğretmen atanıyordu. Artık, merkezde ihtiyaç yoksa yakın ilçelere tayin yapılacak.
c) Milli Eğitim kadrosunda bulunmakla birlikte, başka kamu kurumlarında çalışan 70 bin kadar kişinin de işine son verildi.
Özetlemek gerekirse: 1) Öğretmen kadrosuyla başka kurumlarda çalışma imkânı artık yok. 2) Yılda birkaç kere eş durumundan başka bir ile atanmak isteyen öğretmenlerin, senenin ortasında ders saatlerinin boş geçmesine yol açmaları engellendi. 3) Eş durumundan atamalarda, il merkezi yerine ihtiyaca göre yakın ilçeler seçiliyor.
Buna mukabil Dinçer, 2012'de 57 bin yeni öğretmeni işe başlattı. Önümüzdeki yıllarda da yoğun öğretmen istihdamı öngörülüyor; yılda 50 bin istihdam, öğretmenlerin yüzünü güldürecek. Tabii ön şart, bu kadar kadroyu Maliye Bakanlığı'nın vermesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA