Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

MHP'nin amacı ne?

MHP, milletvekili dokunulmazlığını sınırlandıracak bir öneri yaptı; anayasanın 83'üncü maddesinin 2. ve 3. fıkralarında değişiklik istedi. MHP'nin teklifi kabul görürse, terör eylemlerine katılan ya da terörü destekleyenlerin Meclis kararı olmadan gözaltına alınması, tutuklanması ve yargılanmasının önü açılacak. Ama milletvekili mahkûm olsa dahi, ceza hükmünün yerine getirilmesi, üyelik sıfatının sona ermesinden sonra gerçekleşecek.
Öte yandan, bugünkü uygulamada Meclis kararı olmadıkça milletvekilleri hiç yargılanamıyor. Anayasa ve Adalet Komisyonlarının müşterek toplantılarında dosyalar görüşülüyor ve dönem sonuna bırakılması kararı veriliyor. MHP, terör haricinde suç işleyen milletvekillerinin de, Meclis kararı olmadan yargılanmasını talep ediyor. Meclis kararı, sadece gözaltına alınması ve tutuklanması için aranacak.
Bence, "Terör ilişkisi kurulmadan, hangi milletvekili suç işlerse yargılansın" demek, daha doğru olur. MHP'nin teklifiyle, terör eylemlerine katılan ya da destekleyenlerin sadece yargılanmaları değil, Meclis kararı olmadan gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları da serbest bırakılmış oluyor. Bu önerinin, BDP'lilerin PKK'lılarla kucaklaşmasından hemen sonra geldiği hatırlanırsa, amacın, milletvekili dokunulmazlığını sınırlamaktan ziyade, BDP'lileri tutuklattırmak olduğu izlenimi doğuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA