Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AK Parti geriliyor mu?

Andy-Ar'ın Ağustos 2012 gündem araştırmasına göre, AK Parti'nin oyları geriliyor. Tabii gene en büyük parti, AK Parti ve CHP'ye göre açık ara önde. Ama seçimlerden hemen sonra, Temmuz 2011'de % 54, Kasım 2011'de % 55'e kadar yükselen oranlar, Nisan 2012'de % 49.6'ya düşmüştü; ağustosu kapsayan son araştırmada % 46.7. Buna mukabil, CHP'de de ilerleme göze çarpmıyor.
Andy-Ar, sonuçları kararsızlar dağıtıldıktan sonra veriyor ama, % 6'lık "hiçbir partiyi desteklemediğini" belirten bir protesto oyu var. Seçimlerden sonra yükselen tek parti MHP. Temmuz 2011 % 13.3 iken, MHP'nin oy oranı ağustos araştırmasında % 16.
Bence, PKK terörü ve Suriye politikası AK Parti'ye oy kaybettirdi. Andy-Ar sormuş:
- Hükümetin Suriye konusunda attığı adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?
% 18 Olumlu, % 67 Olumsuz (% 14.6 Fikrim Yok) V
atandaşlarımızın pek çoğu, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye yansıyan sonuçlarından kaygılı. Barışsever bir halkız ve savaşın eşiğine gelindiği endişesini yaşıyoruz. Ayrıca, PKK terörünün yaygınlaşmasının temelinde de, Suriye ve İran ilişkilerinin bozulması görülüyor.
Bir başka ilginç sonuç, yeni bir partiye duyulan ihtiyaç:
- Yeni bir siyasi lider ve partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?
Evet % 60.4, Hayır % 28.9.
Bu netice üzerinde Tayyip Erdoğan'dan ziyade, Kemal Kılıçdaroğlu düşünmeli. AK Parti ve lideri % 50'ye yakın bir desteğe sahip olduğuna göre, yeni bir parti ihtiyacını seslendirenler, muhtemelen muhalefeti yetersiz görenler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA