Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Oda TV ve Ergenekon

Soner Yalçın'ın mektubundan birçok meslektaşımız söz etti. O mektup bana da ulaştı. Böylece, Oda TV davasının da, Ergenekon davasıyla birleşmek üzere olduğunu öğrendim. Baştan beri, bütün davaların 13. Ağır Ceza'daki Ergenekon'la birlikte ele alınmasına karşıyım. Meselâ, bu yüzden eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör örgütü lideri sıfatıyla yargılanıyor. Oysa darbe teşebbüsünde bulunmak, hatta daha doğrusu, hükümeti yıpratıcı fiillere öncülük etmek, yani görevini kötüye kullanmaktan dolayı sanık sandalyesine oturtulabilirdi. O zaman, muhtemelen Anayasa Mahkemesi, yani Yüce Divan yetkili olurdu. Aynı şeyi, İnternet Andıcı'nı hazırladığını ileri sürdüğümüz askerler için de söyleyebiliriz. Yargı mercii Yüce Divan olmamakla birlikte, onlara isnat edilen suç, Ergenekon üyeliğinden ziyade, "siyasete müdahale" kapsamında ele alınabilirdi.
Gene Oda TV'ye dönersek... Yayınların, Ergenekon'un talimatıyla yapıldığı ileri sürülüyor. Ama bu irtibatı gösteren bir bulgu bildiğim kadarıyla yok. Oda TV çalışanları, Cemaat ya da hükümeti yıpratmak gayesiyle kitap yazdırmış olsalar dahi, Ergenekon irtibatının somut biçimde gösterilmesi gerekmez mi? Üstelik TÜBİTAK'tan yeni bir rapor beklenirken, niçin davanın Ergenekon'la birleştirilmesi adımları atılıyor? Hele de, tutukluluk devam ederken...
Ergenekon denilen yapının darbeye zemin hazırlamak ya da hükümeti yıpratmak maksadıyla psikolojik harekât elemanı olarak medyadan, sivil toplum örgütlerinden istifade ettiğini biliyoruz. Ama bu işbirliğinin somut kanıtlarının ortaya konulması lâzım. Bir internet sitesinin muhalif yayınları, hatta iftira mahiyetindeki haberleri olabilir. Buradan yola çıkarak Ergenekon'la işbirliği yaptığı hükmü verilemez. Oda TV davasını Ergenekon kapsamına almak, yargılama süresini hem uzatacak, hem de kararı daha tartışılır hale getirecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA