Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Darbe

AK Parti'nin 2023 hedeflerinden biri de, Harp Okulları'nda okutulan müfredatın değiştirilmesi. Harp Okulları kapalı bir kutu. Gençlere, nasıl bir eğitim verildiği de tam olarak bilinmiyor. Muhtemelen, "cumhuriyeti koruma ve kollama", onlara görev olarak ezberlettiriliyor. Darbeye zemin, okul sıralarında başlıyor. Eğitim kökten değişmeli. Demokrasilerde askerin yeri, Batı ile mukayese edilerek gösterilmeli. Darbelerin çok kötü sonuçlar verdiği de sadece Harp Okullarında değil, bütün okullarda okutulmalı.
Bana zaman zaman "Artık darbe dönemi nihayete erdi mi?" diye soranlar var. Kesinlikle "Hayır" diyemiyorum. Çünkü bir zihniyet değişikliği gerekir; bu da zaman alır. Bir nesli, ister asker, ister sivil olsun, bu şekilde eğitmelisiniz. Aksi takdirde, her zaman, Hilmi Özkök gibi bir meşruiyetçi komutan bulunmayabilir ve "emir-komuta" sağlandıktan sonra, çeşitli gerekçeler üretilip, siyasete müdahale edilebilir. Hatta darbe bile yapılır. Hilmi Özkök ya da Necdet Özel gibi askerlerin sayısını arttırmalıyız. Bu da ancak, küçük yaşta başlayacak bir eğitimle mümkün olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA