Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kanadoğlu ve 367

28 Şubat'la ilgili TBMM Komisyonu, ilgilileri dinliyor. Davete icabet edenlerden biri de Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu. Kanadoğlu, "Kabahat sadece darbeyi yapanda değil, ona sebebiyet verenleri de keşke araştırsaydınız" demiş. İşte bu mantıkla mücadele etmek gerekir. Diyelim ki Türkiye'de politikacılar kötü ve Evren'in deyimiyle "tencereyi pisletiyorlar." PKK terörü bir türlü sonlandırılamadı. Partiler arasında kutuplaşma var. Liderler birbirlerine demediğini bırakmıyor. Bu ahval ve şeraitte Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin birinci vazifesi darbe yapmak mı? Her aydın kişi, ne olursa olsun, çözümün sandıkta aranması gerektiğini içine sindirebilmeli. "Özde laik" olmayan, "sözde laik" bir cumhurbaşkanı seçilir endişesiyle, yargı ile asker el ele harekete mi geçecek? "367'yi bulun, seçin cumhurbaşkanınızı" mı de nilecek?
Kanadoğlu, 28 Şubat sürecinde maalesef çok olumsuz bir rol oynadı. Abdullah Gül'ün seçilmesini engellemek için 367 kılıfını hazırladı. Hukuku siyasete alet etti. Ama görülüyor ki, aynı zihniyet devam ediyor. Bir pişmanlık yok; geri adım mevcut değil. Tarihte Kanadoğlu'nun ismi "367 ayıbıyla" birlikte anılacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA