Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yeni sezon açıldı

Geçtiğimiz yıl Şehir Tiyatroları büyük bir dalgalanma yaşamıştı. "Tiyatro, belediye bürokratlarının eline geçti" diye feryat edilip, gösteriler düzenlenince, Tayyip Erdoğan, "Devlet desteğini çekeriz, her tiyatro kendi ayakları üzerinde dursun" açıklamasını yapmıştı. Şimdi bu tatsız sahneleri hatırlatmanın bir anlamı yok. Zira hepsi geride kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kültür, sanat ve tiyatro sezonunu güzel bir davetle açtı. Amacı, Kadir Topbaş şöyle açıkladı: "İstanbul'un kültürel yelpazesini, yerli ve yabancı oyunlarla, panellerle, sergilerle, konserlerle zenginleştirdik. Güdümlü bir kültür politikası yerine, belediyelerin rehberlik ve öncülük yaptıkları, toplumun kendisini ifade edebileceği kültürel hayatı oluşturmayı amaç edindik. Çok sesli ve demokratik bir anlayış doğrultusunda hareket ettik."
Şehir Tiyatroları, özel sektörün kolayca sahneye koyamayacağı eserleri seyircilerle buluşturuyor. Hem Şehir, hem de Devlet Tiyatroları'nın kapatılacağı haberine ben şahsen çok üzülmüştüm. Ayrıca birçok değerli sanatçının geçim derdine düşme tehlikesi de belirmişti. Çok şükür tartışmalar sona erdi. Bu sezon da, hem Devlet, hem de Şehir Tiyatroları'nda gene güzel oyunlar seyredeceğimden eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA