Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

First Lady'ler

Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan Çankaya'daki Cumhuriyet resepsiyonunda bir araya geldiler; herkesin gözü önünde kucaklaştılar. Emine Erdoğan, bugüne kadar Çankaya'daki davetlere katılmamıştı. Bu yüzden, "iki First Lady'nin arası açık" söylentisi çıkmıştı. Tabii ben bu gibi iddialara hiç inanmadım. Zaten Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan arasındaki çok eskiye dayanan hukuk da bir tatsızlığa imkân tanımazdı.
Emine Erdoğan ile ayaküstü birkaç cümle konuştum. Bugüne kadar gelmemesinin sebebini anladım. Başörtülülerin istiskal edilmesi onu derinden yaralamış. İlk defa askerler bu istiskalden vazgeçtiler ve eşleriyle davete katıldılar ya, Emine Hanım da artık ayrımcılık sona erdi diye, Çankaya'da bulunmayı bir görev olarak görmüş. "Bizim yaşadığımızı ve duygularımızı siz bile anlayamazsınız" derken, gözleri o acıyı yansıtıyordu. Ne kadar empati yapılırsa yapılsın, başörtüsü yüzünden "kusurlu" bulunanların iç âlemindeki duygusal fırtınaları keşfetmek kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA