Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'nin kimyası

Başbakan AK Parti grup toplantısında bir söz etti, CHP'nin kimyası bozuldu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Seyit Rıza'nın yolundan gitmemekle eleştirdi. Ardından Hüseyin Aygün, Seyit Rıza'ya iade-i itibar sağlayacak kanun teklifini hazırladı. Aydınlık gazetesi, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın Kılıçdaroğlu'na ağır ithamlarını içeren sözlerini manşetten yayınladı. Kocasakal "Seyit Rıza gibi cumhuriyete başkaldırmış, insanları sömüren feodal nitelikli bir şeyhe iade-i itibar istemek, cumhuriyeti ve Atatürk'ü gömmek demektir. Artık yeter! Atatürk'ün koltuğuna oturarak kimse Atatürk'e fatura çıkaramaz. Çıkın gidin oradan. Nerede yapıyorsanız yapın" şeklinde konuşmuştu.
Kılıçdaroğlu, Doğu Perinçek'i hemen hedef aldı: "Sahibi eski Maocu olan bir gazete, partimizi dizayn etmeye çalışıyor. Apo'nun önünde diz çökerken çekilmiş fotoğrafları olanlar, Apo'ya çiçek verenler, şimdi başımıza Atatürkçü kesildiler. Millet bunu yemez."
Ama bu arada, Hüseyin Aygün'ün teklifi CHP grubunda oylandı ve kabul görmedi.
Kılıçdaroğlu ne İsa'ya, ne Musa'ya yaranabiliyor. 17 Kasım 2012'de, gençlikle buluşmasında "Dersim'in mağduru biziz" derken, kendisini Seyit Rıza'yla aynı safa koymuştu. Ama bu mağduriyetin ön plana çıkmasını, Atatürkçü çevreler "Atatürk'e karşı bir tavır" olarak değerlendirince geri adım attı. CHP'de ikili bir yapı var. Sarkacın bir o yana, bir bu yana gitmesi bu yapıdan kaynaklanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA