Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Patriotlar

Kasım 2010'da NATO'nun Lizbon zirvesindeki gündeminde, füze kalkanı olarak bilinen ve balistik füzelere karşı etkin hava savunması sağlanmasını öngören silâh sistemlerinin tüm müttefik ülkeleri kapsayacak şekilde kurulması vardı. Türkiye, o tarihte bu savunma sistemine katıldı ve füze kalkanı Malatya Kürecik'e bu yüzden yerleştirildi. Patriot füzeleri de, Türk hava savunma sisteminin güçlendirilmesine yönelik bir adım. Zaten, hem 1'inci, hem 2'nci Körfez Savaşları sırasında da Patriotlar Türkiye'de konuşlandırıldı. (1991'de Diyarbakır ve Adana'da, 2003'te Diyarbakır, Batman ve Adana'da.)
Yeni bir şeymiş gibi ve farklı anlamlar yükleyerek Patriot füzelerine karşı çıkmak, ucuz muhalefet. Zaten Türkiye açıkça savunma amaçlı olarak füzeleri talep ettiğini belirtti. Güneydeki komşularımızın önünde NATO'nun caydırıcılığıyla daha güçlü bir duruma geldik.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA