Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Oyunu sürdürmek

İşadamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken, kapının önünden ağır ağır geçen paspal, sevimsiz bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar:
- Bu var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Seyredin şimdi... Berber çocuğa seslenir: "Ali, buraya gel." Çocuk yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selâmlar. Berber işadamının kulağına eğilir, "Bakın şimdi" diye fısıldar ve bir elinde 5 liralık, diğer elinde 50 liralık bir banknot olduğu halde çocuğa sorar:
- Hangisini istiyorsan alabilirsin? Çocuk dalgın dalgın bir 5 liraya, bir de 50 liraya bakar ve sonunda 5 liralık banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek "Gördünüz mü? Size söylemiştim" der. Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden 50 liralık değil de, 5 liralık banknotu aldığını sorar. Çocuk hiç de aptalca olmayan bir gülümsemeyle yanıt verir: -
50 liralığı alsam oyun biter!
(Necla Sanlı'ya teşekkürler)

Cehennem yerinde hiç ateş yoktur. Herkes ateşini buradan götürür. (Karacaoğlan)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA