Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Taksim Gezi Parkı

Taksim Gezi Parkı'nda olay var. Bu proje zaten tartışmalıydı. Bir de, yol yapmak adına ağaçları sökerseniz olacağı budur. Belediye, sadece 5 ağacın yerinden kaldırılıp, aynı parkta başka yere dikileceğini açıkladı. Eğer bu açıklama doğruysa, önceden halk bilgilendirilmeli, dikileceği yerler gösterilmeliydi. Ayrıca, Koruma Kurulu da bu gelişmelerden haberdar edilmeliydi. Erdoğan'ın yeşil sevdasını belediye başkanlığından beri biliyorum. En çok ağacı, Refahlı, Faziletli, AK Partili belediyeler dikti. Ama bir yanlış, bakıyorsunuz bir anda doğruları siliveriyor.
Kaldı ki, eski binaların bire bir aynısını yapmak, sanata hakaret. Kopyanın hiçbir kıymeti yok. Bu yüzden, Çamlıca'daki Sultanahmet Camii'nin kopyası da, Taksim'deki Topçu Kışlası da, bizden sonraki nesillere devredeceğimiz bir sanat eseri olamayacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA