Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİŞ HEKİMİ İLKER ERDOĞAN

En asil kıyafetiniz gülümsemenizdir

Gülüşümüz, karakterimizin bir yansıması, özgüvenimizin temelidir. Çok sevdiğimiz ünlüleri dişsiz olarak gösteren fotoğraflar, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Ancak gerçekte durum bu kadar eğlenceli değil

En güzel kıyafet, en asil duruş; parayla satın alınamayacak olan doğal tebessümdür. Bunun için de sağlıklı ve beyaz dişlerle kendinden emin bir gülüş gerekir. Sosyal medyada ünlüleri dişsiz gösteren fotoğraflar eğlenceli bulunup paylaşım rekoru kırsa da gerçekte bu durum büyük bir özgüven eksikliğine, hatta depresyona bile sebep olabilir. Her an etkileşim içindeyiz. Toplumsal yaşam, aile hayatı ve profesyonel ilişkiler vesilesiyle insanlarda algı oluşturuyoruz. Bir defa algı oluştuğunda ise değişim göstermesi gerçekten çok güç. Dolayısıyla algı yönetimi, başarılı yaşamın önemli faktörlerinden birisi. Algı oluşturma süreci son derece hızlı bir şekilde gerçekleşen ve dış görünüşümüzden bilgi birikimimize, yetiştiğimiz çevreden psikolojik durumumuza kadar her unsurun bileşkesi olan bir süreç. Kendimizi ve ilişkilerimizi inşa ederken özellikle, sağlıklı bir yaşam sürmeye ve kaliteli- samimi ilişkiler kurmaya ihtiyaç duymaktayız. Bu ilişkileri kurarken de, karşımızdaki insanlara nasıl göründüğümüz ve onlara ne hissettirdiğimiz son derece önemlidir. Sabah uyanıp hafif tebessüm ederek aynaya baktığınızda aklınızdan 'Keşke dişlerim biraz daha beyaz, biraz daha düzgün olsaydı, şu diş eksikliklerim görünmeseydi, diş etlerim bu kadar çok görünmeseydi, dişlerim biraz daha uzun olsaydı' gibi şeyler geçiriyorsanız; gülüş tasarımı ve yenilenmesi için ilk adımı atmışsınız demektir.

DOĞRU HEKİMİ SEÇEBİLMEK ÖNEMLİ

Kendinizle ilgili yapacağınız estetik değişikliklerde ilk olarak, buna gerçekten ihtiyacınız olduğuna inanmanız ve nelerin değişirse daha güzel olabileceğini düşünmeniz gerekiyor. Bundan sonra sıra doğru diş hekimini seçmeye gelir. Birçok insan diş hekimini, yeri uygun olduğu için ya da daha ucuz işlem yaptığı için seçmektedir. Fakat diş hekimi seçme yolu bu değildir. Belki bu faktörler sizin final kararınızı etkileyebilir ancak bir kere doğru seçim yaparsanız hem zamandan, hem paradan tasarruf edersiniz. İyi bir diş hekimi sizi rahat ettirip kaygılarınızı dinlemeli ve onlara cevap vermelidir. Diş hekiminiz yaptığı işten gurur duymalı ve hastayı bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunun farkında olmalıdır. Teknolojiyi takip etmeli, sürekli eğitimlerle bilgilerini güncel tutmalıdır. Temiz bir çalışma ortamı olmalı, malzemeleri ve teknolojiyi çok iyi kullanmalıdır. Gülüş tasarımı ve yenilenmesi yaptırmak isteyenler hekimleriyle aynı frekansı yakalamak zorundadırlar. Aksi takdirde telafisi olmayan birçok problemle karşılaşabilirler.

AYNALARA KÜSMEMELİSINIZ!

20 senelik mesleki tecrübeme dayanarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; estetik gayeyle dişlerini kestirip kaplama yaptıran hastaların büyük bir bölümü bu işlemlerin sonuçlarından memnun değiller. Hekiminizin sizin anlattıklarınızı anlayabilecek görüşte olması çok önemlidir. Aksi takdirde, evini klasik mobilyalarla döşemek isteyen bir hanımefendinin isteklerini, modern mobilya satışı ve uygulaması yapan birine anlatmasına benzer. Tarzını ve şeklini beğenmediğiniz mobilyalı bir evde oturmak sizi nasıl rahatsız ederse; şeklini, rengini, duruşunu beğenmediğiniz bir diş de günün 24 saati sizinle beraber olacağından aynalara küsme ihtimaliniz çok yüksek olacaktır.

SEVİMLİ VEYA FEMİNEN GÖRÜNEBİLİRSİNİZ

Bir kişinin gülüş yenilemesi için uygun aday olduğunu nasıl anlarsınız?
Bir kişinin uygun aday olup olmadığını anlamak için hekim öncelikle hastasının tüm yüzünü değerlendirmeli ve beklentilerini dinlemelidir. Her hastanın dişlerinin şekli ve dizaynı kişisel olmalıdır çünkü her insanın yüz kontürü farklıdır ve bu farklı özellikler her kişinin karakterini belirlemede yardımcıdır. Gülüş dizaynının başlangıç noktası yüzün orta hattının belirlenmesidir. Ön dişler arasındaki orta hat, yüzün orta hattına göre çizilmelidir. Dişlerin ve diş etinin görülme miktarı kişiden kişiye konuşma ve gülüş pozisyonuna göre değişmektedir. Örneğin gülerken ağzınıza iki köşesinden geçen bir hat çizdiğinizde, bu hattın altında kalan yüzde 75-100 oranındaki ön dişlerde genç bir gülüş bulursunuz. Sadece dişlerin kenarlarının geçtiği düzlemi değiştirerek ve köşeleri daha düz ya da yuvarlak yaparak bile farklı gülüş tipleri yaratabiliriz. Örneğin daha agresif görünmek isteyen biri için dişler herhangi bir yumuşak kıvrım olmaksızın düz bir şekilde yapılabilir, daha sevimli görünmek isteyen biri için ön dişler komşu dişlere nazaran hafifçe daha uzun yapılabilir ve köpek dişleri yuvarlak bir nokta ile biraz daha uzun yapılabilir. Sadece keskin köşeleri yuvarlatarak bile daha yumuşak, daha feminen bir görünüş elde edilebilir. İnsanlar dar dişlerinin görünüşünü düzelterek, ağız köşelerindeki koyu boşlukları doldurup gülüşlerini güzelleştirebilirler.


CERRAHİ OLMAYAN BİR İŞLEMDİR

Gülüş tasarımı nedir?
Eğer fırsat verirseniz dişleriniz yaşınızı söyleyecektir. Kozmetik bir gülüş yenilemesi işlemi, görünüşünüzden yılları silebilir. Gülüş yenilemesi işlemi cerrah olmayan düzenlemeleri içerebilir, gülüş genişletilebilir, dişler beyazlatılıp dudaklar dolgunlaştırılabilir. İnsanlar yaşlandıkça dudaklar genellikle elastikiyetini kaybederek incelir, kırışıklıklar oluşur ve yüzleri yaşını göstermeye başlar. Gülüş dizaynı; dudak ve diş etlerinin estetik olarak dişleri desteklediği çerçevede tüm resmi içerisine alır. Her farklı çerçevenin farklı çizimleri tamamlaması gibi, birine ait gülüşün dizaynı ve değişimi de kişisel temeller üzerine yapılır. Estetik diş hekimliğinde, tüm gülüşün üzerine konsantre olmak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA