Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Denim Kralı hayalleri için Karamancı Holding'teki hisselerini sattı

Hayallerine yelken açmak üzere hissedarı olduğu şirketten ayrılan işadamları arasına tanınmış tekstilci ve TÜSİAD üyesi Mehmet Ali Babaoğlu da katıldı. Babaoğlu, Karamancı Ailesi'yle olan ortaklığını bitirdi. Hem de kendi anlatımıyla hiç stres yapmadan, birbirlerine küsmeden... Mehmet Ali Babaoğlu'nun Orta Anadolu Grubu'nda ve dolayısıyla da Karamancı Holding'te sattığı hissesinin oranı yüzde 23'tü. Orta Anadolu Grubu, Levi's'ın üretim tesislerini Kayseri'ye kaydırmasına sebep olacak kadar kaliteli denim kumaşı üretince, adını yurtdışında da üne kavuşturmuştu. Babaoğlu, 20 yıl çalıştığı bu grupta artık yapacaklarını yaptığına inanıyor ve "hisse değişiminden bağımsız olarak kan değişimi de şarttı" diyor.

Hindistan'a gidecekti

Babaoğlu, hisseleri satarken aklında tek bir amaç vardır. Bir yıl kendine izin vermek, Hindistan'a gitmek ve yoga yapmak. Tam bu hayali gerçekleştirecekken, bankacı Burhan Karaçam'la birlikte yatırım yaptıkları Bahar Korçan markasının çalışmaları bir hobi olmaktan çıkıp, ciddileşmeye başlar. Önceki akşam iş dünyasının önde gelenleri Karaçam, Babaoğlu ve Korçan üçlüsünün yeni koleksiyonu tanıtmak için verdiği kokteylde buluştu.
Babaoğlu, nasıl ki vaktiyle İtalya, İspanya ve Japonya moda konusunda bir patlama yaptıysa şimdi de sıranın Türkiye'de olduğuna inanıyor. Ona göre Türkiye'de yetenek var ama altyapı eksikliği çok.
İşte bu altyapıyı da kendisi ve Karaçam'ın birlikte yapabileceğine inanıyor. Üstelik bu iş Bahar Korçan'la başladı ama başka başarılı tasarımcılarla da devam edecek. Dünyaya Türk tasarımcılarını taşımak ve en az yılda her bir tasarımcının 5 milyon dolarlık koleksiyon satışı iddiasını gerçekleştirme üzere yeni bir şirket kuruluyor. Bu arada Bahar Korçan markası için şimdiye kadar 2 milyon dolar harcayan Babaoğlu, hala devletin markalar için verdiğini söylediği teşviklerden bir kuruş bile göremekten yakınıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA