Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İşte size bir sosyal sorumluluk projesi!

Erzurum'un Ilıca ilçesinde bir YİBO. Türkiye'de 300 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan biri. İçeride bir oda var, ismi Bizim Oda. Yerler halı kaplı, kitaplıklarda çocukların hayal dünyasını geliştirici kitaplar, bireysel yetenekleri geliştirici oyuncaklar, DVD, müzik seti ve daha neler neler...
Genelde civar köylerdeki fakir ailelerin çocuklarından oluşan öğrenciler pek şaşkın. Ne de olsa şanslı olanları 4 kişilik, çoğu 24 kişilik odalarda kalıyor. Ve bu odada gördüklerini daha önce hiç görmemişler... Bu okul dahil Türkiye'deki 300 YİBO'da öğrenim görmeye çalışan tam 200 bin öğrenciden söz ediyorum ve onlara sadece öğretmenlik değil otomatik olarak ebeveynlik de yapan 6 bin öğretmenden...Desem ki, hepsinin kaderi değişiyor, sanırım abartmış olmam.
Bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Arçelik, sosyal sorumluluk çerçevesinde Mart 2004'te "Eğitimde Gönül Birliği" programını başlatmış. Protokol, Van İskele YİBO'da, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç arasında imzalanmıştı.
Bir yıl bile olmadı ama gelinen nokta inanılmaz. Van, Hakkâri ve Iğdır'da 26 YİBO'daki 70 öğretmen eğitim aldı. Projede Vehbi Koç Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı, Özel Sektör Gönüllüler Derneği ve Türk Anneler Derneği aktif olarak rol alıyor. Öğrencilere anne baba sıcaklığı sağlayacak Gönüllü Aile Birlikleri kuruluyor. Arçelik bayileri, yerel yönetimler ve özel sektör çocuklarla buluşuyor.
Hep "cek-cak"lardan şikâyet eder dururuz ya. Ben Erzurum'da verilen sözlerin tutulduğuna şahitlik ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA