Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Haririler, Türk Telekom ve Telsim'e talip

Bugün satır aralarında kalan ilginç bir detayı sizlere sunmak istiyorum. Türk Telekom'un satışında ön yeterlilik alan 13 şirketten birinin sahibi hafta başı suikasta kurban giden Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin inşaat şirketi, Saudi Oger'di. Haririler'in telekom için birlikte hareket edeceği Türk ortakları varsa da açıklanmamıştı.
Tesadüf bu ya, tam da Saudi Oger hakkında bilgi toplamaya başladığım saatlerde, ajanslar Refik Hariri'nin ölüm haberini geçiyordu. Saudi Oger'in başkanlık koltuğunda Refik Hariri otursa da, Türk Telekom'la bizzat ilgilenen şirketin genel müdürlük koltuğunda oturan 32 yaşındaki oğlu Saad Hariri'ydi. Hariri'nin diğer iki oğlu Baha ve Ayman da Saudi Oger'in yönetim kurulunda çalışıyor. Haririler'in Türkiye'de ilgilendikleri şirket sadece Telekom'la da sınırlı değil, Saudi Oger ismi Telsim'e talip olan yabancı şirketler arasında da geçiyor.

Solidere rahatsızlığı...
İlginç olan nokta, Hariri konusunda kulaktan kulağa dolaşan spekülasyonlar. Lübnan'ın yeniden inşaa edildiği döneme ilişkin çıkan makalelerde şöyle bir cümleye rastladım: "Şeffaflık, hesap verebilirlik ve iyi yönetişim Lübnan'ın yürüttüğü politikalar için yeni terimler olabilir, ama yolsuzluk, adam kayırma (nepotism) ve çıkar çatışmaları hiç yeni değil." Anlatılanlara bakılırsa Hariri'nin bir diğer şirketi olan ve Beyrut'un yeniden inşasında aktif rol alan Solidere hakkındaki spekülasyonlar pek çok çevreyi rahatsız etmeye yetmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA