Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Rapor güzel de kadın niye yok?

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 2008 yılına ait bankanın faaliyet raporunu göndermiş. Elime alınca inanamadım. Bildiğiniz bir faaliyet raporu kitaplarından çok farklı, çok daha sıcak bir tasarıma sahip yenilenmiş bir kitaptı baktığım.
Ergun Özen, içinde bulunulan koşullarda çok başarılı geçtiğine inandıkları 2008 yılına ait bankanın raporunu neden bu kadar farklı bir kitapta topladıklarını da açıklamış.
Garanti, hem kaynak kullanımını en aza indirgemiş hem de tasarımından basımına tamamen doğaya dost bir yaklaşım benimsemiş.
Doğrusu bayıldım. Raporun basımında yüzde 100 geri dönüşümlü kağıt ve çevre dostu malzemeler kullanılmış. Grafik tasarımını, basım sırasında en az fire vercek optimum sayfa boyutuna uygun olarak yapmış ve böylece de bir önceki yıla oranla, sayfa sayında yüzde 40'a varan tasarruf sağlamışlar.
Ergun Özen, 1992 yılından bu yana Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF-Türkiye) ana sponsorluğunu yürüttükleri ve bankacılığın yanı sıra bankacılık dışı hizmetlerde de çevre duyarlılığını ön planda tuttuklarını söylemiş.
Biliyorum pek çokları için inanılmaz sıkıcıdır ve aslında okuması da zordur faaliyet raporlarını. Ama Garanti Bankası'nın faaliyet raporuna bakma fırsatı yakalayanlar için bu durum değişebilir.
Kitabın içeriğine bakarken, Ergun Özen'in giriş yazısına da değinmeden edemeyeceğim. Özen, Türkiye'nin en çok kredi veren bankasının 2007 yılında olduğu gibi 2008 yılında da Garanti Bankası olduğunu, ülke ekonomisine 67 milyar YTL'lik finansman desteği sağladıklarını vurgulamış. 2009 için de bu durumun söz konusu olup olmayacağını kuşkusuz zaman gösterecek. Türkiye ekonomisi inanılmaz derecede küçülürken, bankaların nakit kalmak istediği, kredi isteyenlerin gerçekten sıkı incelemeden geçirildiğini biliyoruz. Ergun Özen, global krizin tüm şiddetiyle hissedildiği anlarda bile müşterilerinin yanında olduklarını ve vermiş oldukları hiçbir krediyi zamanından önce geri çağırmadıklarını önemle anlatmış giriş yazısında.

15 üst düzey yönetici
Garanti'nin 'Sürdürülebilir Bir Dünya İçin' başlığıyla yayınladığı faaliyet raporu kitabında dikkatimi çeken bir fotoğraftan da söz etmeden geçemeyeceğim. Garanti Bankası'nın üst yönetimi birlikte bir fotoğraf çektirmişler.
Ergun Özen ile birlikte 15 kişilik üst yönetim arasında tek bir kadın bile yok! Doğrusu garipsedim. Kadınların bankacılık sektöründe çok başarılı olduklarını pek çok yabancı bankacıdan bizzat duymuş biriyim. Hal böyle iken Garanti gibi yenilikçi bir bankanın üst yönetiminde hiçbir kadının yer almamasına üzüldüm doğrusu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA