Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kızılay Kızılhaç'ın tepe yönetimine bir Türk kadını

Dünya Mimarlar Topluluğu Başkanı Suha Özkan'la Berlin'de düzenlenen '7 Tepe 7 Mimar' sergisinde görüşmüş ve sohbet etmiştim. Hafta sonu Sabah'ta okudunuz.
Dünyanın dört bir yanında mimari projelerde danışılan bir isim olan Özkan, Aga Han Vakfı'ndaki görevi bittikten sonra İstanbul'a yerleşmişti ama bana, 'Türkiye'de ne yazık ki benden yararlanamadılar' demişti son buluşmamızda.
Şimdi öğreniyorum ki Suha Özkan eşinin özel durumundan dolayı yeniden Cenevre'ye yerleşiyor. Çünkü Özkan'ın hayat arkadaşı Yasemin Aysan, Kızılay Kızılhaç Federasyonu'nda çok önemli bir göreve getirilmiş. Aysan'ın pozisyonu federasyondaki politik olmayan en üst düzey görevmiş.
Özkan, 'İlk defa bir Türk kadını böylesine önemli bir göreve getirildi. Biz de bu nedenle Cenevre'ye taşındık' dedi bana. Bugün Yasemin Aysan, Başbakan Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya gelecekti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA