Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkan Saylan

Bu ülkede bugün dünden daha çok kız çocuğu okula gidiyor, kendi hayatı hakkında biraz olsun karar verebiliyor ve çocuk yaşta yapacağı evliliğini bir iki yıl daha erteleyebiliyorsa, tüm bunlara Türkan Saylan ve ekibinin büyük katkısı oldu.
Türkiye'nin büyük küçük onlarca şirketi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin geliştirdiği eğitim alanındaki projelerin bir tarafından tuttu ve ekonomik imkânı olmayan bu ülkenin güzel çocuklarının geleceği için en azından bir umudu oldu.
Saylan ölmeden hemen önce, 'Randevularımı tamamladım. Artık ölmeye hazırım' demiş. Sahi insan gerçekten ölmeye hazır olabilir mi? Bilemiyorum...
Her fırsatta 'Ne şeriat ne darbe' dediği halde, evinin aranmasını önleyemeyen Türkan Saylan'ı özellikle şehirden çok uzaktaki köy kızlarının, genç kadınların hayatları boyunca unutmayacağını biliyorum. Türkan Hoca, dün uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.
Sevenlerinin başı sağolsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA