Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

"New York'ta 3 W'ye asla güvenmeyin"

New York'ta kriz ne durumda? Kentte geçirdiğim birkaç günde yaptığım gözlem, tüm mağazaların yaz koleksiyonlarını çoktan yüzde 50 indirimli satmaya başlamış olmasıydı.
Peki ama alışveriş yapan var mı? Bunu en iyi gözlemleyecek olan kişi de aramızdaydı. Perakende gurusu ve MUDO'nun yaratıcısı Mustafa Taviloğlu.
'Biliyor musunuz'
dedi, 'şu sıralar New York'ta üç W'ye güven olmuyor!' İkisini hemen tahmin etti herkes. Birisi 'weather' (hava) ki bu seyahatin kısmetinde hemen her gün yağmur vardı yani tahmini hakikaten zordu; ikincisi de 'women' yani o hep bildik söylem kadınlardı.
Peki ya üçüncüsü? İşte o da krizin bir sonucu olsa gerek; Taviloğlu, 'work' dedi. Yani iş. 'Burada cuma olduğu zaman herkesi bir korku kaplıyor. Acaba bugün son iş günü mü diye.'
Mustafa Taviloğlu mağazaları epey dolaşmıştı New York'ta. 'Hiç bu kadar boş görmemiştim. Bırakın müşteriyi, satış danışmanı bile görmüyorsunuz ortalarda. İnanılır gibi değil' diyordu.
Hazır Mustafa Taviloğlu'nu bulmuşken İstanbul'da perakendecilerin içine girdiği çıkmaz hakkında niye konuşmadığını da sordum tabii. Ortalık toz duman. Perakendede çok ilginç gelişmeler var ve herkesin lider diye övgü düzdüğü Taviloğlu konuşmak istemiyor. Herhalde bir bildiği var. Ama şimdilik sessizliğini korumak istediğini söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA