Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

3 bin euroluk padok şirketlere bile pahalı geliyor!

Büyük büyük hayallerle kavuştuğumuz Formula 1, ne yazık ki Türkiye için bu sezon da büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ne doğru dürüst tanıtıldı.
Ne halkın gitmesini kolaylaştıracak ya da organizasyonun cazibesini artıracak etkinlikler yapıldı. Ne de Türkiye'nin en azından yakınındaki ülkelerin bu yarışlara ilgisi çekilmeye çalışıldı. Biz Türkler böyleyiz galiba, önce çok abartır sonra da yokmuş gibi davranırız!
Neticede F1 çok sönük geçti. Ve ilk yıl bilmem şu kadar milyon dolar reklama eş değer bir tanıtım diye önümüze sunulan F1'in, bu yıl da diğer yıllar olduğu gibi etinden ve sütünden faydalanamadı Türkiye.
Ortada bir sürü yanlış yok mu? Niye kimse bu tanıtım konusunu gerçek anlamda masaya yatırmıyor? Hükümetten yerel yönetime kadar yetkililer, 120 milyon dolar yatırılan F1 konusunda neden sessiz? Neden bir takım kuruluşlar projeye önce talibiz diye çıkıp, sonra talip olmadıklarını açıklıyor? Niye bu pistin işletim hakkı zamanında TOBB ve İTO tarafından F1'in patronu Bernie Ecclestone'a satıldı? Yerli bir şirketle anlaşılsaydı çok daha iyi olmaz mıydı? En azından çaba gösterilemez miydi?

F1'i kapmaya çalışıyorlar!

Pist için hiçbir tanıtım yapma gereği bile duymayan Ecclestone'un 'hayatımın en kötü anlaşmasıydı' şeklindeki demecini okuyunca tamam dedim. Sanırım bir yolunu bulacak ve Formula 1'i, onca yatırılan paraya rağmen Türkiye'den başka bir ülkeye kaydırmaya çalışacak.
Neticede benim duyduğumu yetkililer duymuyor mu? Formula 1 için şu anda Yunanistan, Rusya ve Hindistan sırada bekliyor ve bu önemli yarışlara ev sahipliği yapmak için en agresif politikaları izleyeceklerinin sinyallerini veriyor.
Ecclestone Başbakan Erdoğan'a gidip dert anlatacakmış. Bakalım Başbakan Erdoğan F1 konusunda Ecclestone'a ne söyleyecek?
Açıkçası önceki gün bazı işadamlarıyla görüştüm. Baktım herkes padok ücretinden de şikayet ediyor. Görüyorum ki 3 bin euroluk padok fiyatı şirketlere dahi pahalı geliyor. Acaba diyorum şu padoklar biraz daha ucuza satılsa F1'in karizması çizilir mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA