Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Padişahın arpları!

Fransa'daki Türkiye Mevsimi ile ilgili arka arkaya yazdığım yazıların içinde, sanatçı arpist ve eğitmen Şirin Pancaroğlu'yla ilgili bir bilgi olmadığından, kimi okurlar üzülmüş. Cünkü, Pancaroğlu da 1 Temmuz'da Nantes'de bir konser vermiş.
400 tane etkinlik olduğundan hepsini sıralamam mümkün değil kuşkusuz. Pancaroğlu, aynı konseri bugün Paris'te tekrarlayacak ve öğreniyorum ki özel bir repertuvar hazırlamış. Pancaroğlu'nun repertuvarı için, "XIII-21 Baroque Normade'in müzik yönetmeni Jean-Christophe Frisch ile birlikte geliştirdiği yeni projenin promiyerinde, Osmanlı Çeng ve Avrupa'daki kardeş çalgı arpa doppia'nın etrafında kurgulanmış, kültürlerarası bir müzik diyaloğu, yolculuk, hayal" deniyor.
Öğreniyorum ki bu arada Pancaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştükten sonra Rio uçağında hayatını kaybeden arpist Ceren Necipoğlu anısına bir anma konseri yapmaya karar vermiş. Pancaroğlu, Eylül ya da Ekim'de vereceği konserin yanı sıra bir de arkadaşı anısına bir müzik albümü yapacakmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA