Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye nüfusunun yüzde 31.1'i hâlâ tiryaki!

Bana gelen bilgilerden şöyle bir derleme yaptım. Bakın ortaya neler çıktı. Geçtiğimiz yıl Philip Morris International sigara üretimini yüzde 2.5 artırmış ve yaklaşık 870 milyon adet sigara üretmiş. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Tüm dünyada kişi başına tam 128 tane sigara! Yapılan araştırmalar her yıl dünyada 5.4 milyon kişinin sigara nedeniyle öldüğünü gösteriyor. Türkiye ise yılda 110 bin kişiyi sigara yüzünden kaybediyor.
Bugüne kadar Türkiye'de sigara şirketlerinin yollarına mutlu mesut devam etmelerinin bir sebebi de yasaların yeteri kadar sert olmamasıydı belki. Ama artık o devir de sona eriyor. Türkiye İstatistik Kurumu, bir ay kadar önce bir araştırma yaptı ve 11 bin 200 haneyi dolaştı. Buna göre de, sigara tüketimi 2006 yılına göre küçük bir düşüş göstermekle birlikte, Türkiye nüfusunun yüzde 31.1'inin hala tiryaki olduğu ortaya çıktı. Ürkütücü bir tablo değil mi bu? Üstelik gençler arasında sigara tiryakiliği çok daha yaygın. İşte bu nedenle Türkiye'nin Tütün Kontrolü Çerçeve Anlaşmasını imzalayan 164 ülkeden biri olmasını müthiş önemsiyor ve 19 Temmuz'da yasanın hiçbir esneklik gösterilmeden yürürlüğe girmesini son derece cesur buluyorum. Bir anda rüyasına dahi girecek kadar Pinokyo hayranı olan oğluma sigarasız günlerin başlayacağı şu dönemde, sigara içmeyen bir Pinokyo filmi bulmaya söz veriyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA