Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kriz tatil programında yabancıyı da son dakikacı yaptı!

Serdar Alp Turan, The Marmara Bodrum Genel Müdürü Nilüfer Çelik ve İş Geliştirme Direktörü Feza Solaklar ile yaptığımız toplantıdan çıkardığım ilginç tespitler şöyle:
- Yaşadığımız kriz, sadece Türkleri değil, artık yabancı turistleri de son dakikacı yapmış. Sadece The Marmara Bodrum'da 2009 yılındaki rezervasyonların yüzde 80'i son 15 gün içinde yapılmış.
Bu arada turistlerin rezervasyonlarında en çok interneti tercih ettiği de ortaya çıkıyor.
- İstanbul'da otele olan talep kriz nedeniyle azalmadı ancak, oda başına alınan fiyat yüzde 15 dolayında düştü. The Marmara'nın Pera otelinin doluluğu şu günlerde yüzde 85'lere kadar çıktı.

IMF toplantısı ilaç gibi geldi

- Özelliklebu yıl yapılacak olan IMF toplantısı da The Marmara gibi İstanbul'daki birçok otelin kurtarıcısı oldu.
- Türkiye genelinde ciddi düşüş, Rusya ve Ukrayna'daki krizden etkilenen Antalya'da yaşanıyor.
- Bodrum'un turist sayısı yıllardır değişmiyor. 2005 yılında Bodrum'a 1 milyon 202 bin turist gelmiş. 2008'de ise 1 milyon 282 bin turist gelmiş. Peki Bodrum'u ne kurtarır? Tarifeli seferler. Gecesi 100 ile 200 euro arasında değişen otellerde konaklayan misafirler, Bodrum'a charter uçaklarıyla gelmek istemiyor.
- The Marmara Grubu'nda ortalama doluluk yüzde 80'lerde olmuş geçen yıl. Bu yıl da hiç fena değil. Yüzde 75. Turan, cirodaki büyüme hedefini yüzde 2 olarak veriyor.
- İstanbul'a kriz nedeniyle gelen turist sayısında bir azalma yok. Ancak beş yıldızlı otele giden bu kez dört yıldızlıya, dört yıldızlıya giden de üç yıldızlıya gitmeye başlamış.
- İstanbul'un en dolu üç otelinden biri olan Taksim'deki The Marmara, odalarını 10 milyon euroya yenilemiş. Şimdi de dış yüzey, lobi ve balo salonunu yenileyecek. Bunun için ayrılan bütçe 6 milyon euro.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA