Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Turist geliyor ama otele gelmiyor!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'den Bodrum'a bir uçak dolusu turist gelmiş. İşin ilginç kısmı bu bir uçak dolusu İsviçreliye tek bir oda satışı dahi olmamış. Nilüfer Çelik'in aktardığı bu anekdot hepimizi şaşırtıyor ama belli ki artık Bodrum da birçok yabancının ikinci evinin yer aldığı bir bölge.
Çelik ve Turan'la yaptığımız sohbetten öğreniyoruz ki, 2008 ile 2009 yıllarında The Marmara Bodrum'da doluluk da yüzde 60'larda. Türkiye'nin ilk Small Luxury Hotels üyesi olan lüks ve butik otel The Marmara Bodrum'da geçen yıl oda fiyatları ortalama 175 euro iken, bu yıl 180 euro. Satılabilir ortalama oda fiyatı tüm yıl değerlendirildiğinde ise 2008'de 105 euro, 2009'da 108 euro. Yani fiyatlarda bir düşüş söz konusu değil. Turan bunun sebebini, 2008'de yapılmış olan kontratların, bu yıl bozulmamış olmasına bağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA