Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şahenk'in Dalmaçya yatırımı Türkiye'yi besleyecek!

İş dünyasının Dubrovnik çıkartmasından kuşkusuz yazacak çok konu çıktı.
Ama benim dikkatimi en çok Fettah Tamince'nin Rixos yatırımı kadar bir başka Türk yatırımı daha çekti. O da yatırımın imzasını denk düşürüp Tamince'nin davetiyle aynı tarihlerde atan Ferit Şahenk'in 75 milyon euroluk marina yatırımı.
Tamince'nin otelinin açılış gecesi bir ara Ferit Şahenk'in masasına konuk oldum. Yanında grubun CEO'su Hüsnü Akhan ve Başkan Vekili Süleyman Sözen oturuyordu.
Marina yatırımı kârlı olmalıydı ki Şahenk, Dalmaçya kıyılarına kadar uzanmıştı.
Sohbetten anladım ki FeritŞahenk, marina işinin kendi içinde doğru yapıldığı zaman doğru bir yatırım olduğu, kârın yanı sıra marinaya gelen müşteri kesiminin de dünyaya çok açık insanlar olduğu için kazanımların fazla olduğu düşüncesinde. Ne de olsa sohbete katılan Hüsnü Akhan'ın da söylediği gibi, yatıyla seyahat eden insanlar normal turistin beş katı bir parayı harcamaktan çekinmiyor.

Yanaşacak bir marina!
Şahenk diyor ki, yatçılar Ege'de, Akdeniz'de gezerken Türkiye'ye uğramaları, bu ülkeyi tanımaları çok önemli. O nedenle de Ege sahillerine stratejik bir bakış açısıyla bakıp marina yerleri belirlemeli ve sonra da doğru insanların bu yatırımı yapmaları sağlanmalı.
Microsoft'tan Gazprom'a kadar dünyada önemli ne kadar şirket yöneticisi, başkanı varsa tekneleriyle seyahat ederken ne yazık ki Türkiye sahillerinde yanaşacak bir yer bulamayınca basıp Yunanistan'a gittiklerini Ferit Şahenk'ten duyuyorum.
Gelelim Dalmaçya'ya. Peki Ferit Şahenk Adriyatik'in incisi kabul edilen Dubrovnik yakınlarındaki Sibenik'te bu yatırıma nasıl karar verdi?
Bir taraftan açılış gecesine özel program yapan Erol Evgin'in şarkılarına eşlik eden Şahenk, diğer taraftan da bu soruma kısa bir cevap veriyor ve diyor ki buradayız, çünkü bu iş buralarda gelişecek diye buradayız.
Ama Türkiye'de de çok gelişecek.

Adriyatik-Ege-Karadeniz

Yani Ferit Şahenk, dünyanın önemli marinacılarından olan ABD'li Island Global Yachting ve Hırvatistan'ın büyük yatçılık ve denizcilik şirketi Nautical Center Prgin ile 30 metre üzerindeki mega yatlarının yanaşacağı bir mega yat marinası inşa ederek, Türkiye'deki marinalarını da beslemek istiyor.
Doğuş'un böyle bir marinayı yaptığını görenlerin, Türkiye'deki grubun diğer marinalarını görmek isteyeceğini düşünüyor.
Şahenk, 'Bu Türkiye'de turizm işi yapanlar, Avrupa'da tur operatörü satmasına benziyor. Biz Adriyatik'ten Ege'ye ve Karadeniz'e kadar uzanan bir çizgiyi buluşturduk" diyor.
Daha sonra hem Hüsnü Akhan'dan, hem de sonra Turgut Reis D Marin Genel Müdürü Erkan Bezirgan'dan Doğuş Grubu'nun Türkiye'deki marina yatırımlarını dinledim. Didim'de kurulan son marinanın ne kadar iddialı olduğunu ve peşi sıra yeni projelerin de hazırlandığını öğrendim.
Özetle Doğuş, marinacılıkta hem içerde hem de dışarıda büyümenin ciddi planlarını yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA