Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türk Telekom okullarına öğretmen olma yarışı!

Türkiye ilginç bir ülke. Eğitim, sağlık ve çevre gibi normal şartlarda devletten beklenmesi doğal olan hizmetlerin, şirketler tarafından yerine getirilmesine artık hiç şaşırmıyoruz mesela!
Tamam, devlet elinden geleni yapıyor diyebilirsiniz. Ama işte yetmiyor. Yetişemiyor!
Ve bir ülke için en önemli konular olan eğitim, sağlık ve çevre için en çok özel sektör elini uzatıyor.
Kimi sessiz sedasız, kimi reklamını yapmakta hiçbir sakınca görmeyerek bir biri ardına sosyal sorumluluk projeleriyle ya ağaç dikiyor, ya okul yapıyor ya hastane inşa ediyor ve binlerce insanın bir vatandaşlık hakkı olup da bir türlü ulaşamadığı iyi okulda okumak ya da sağlık hizmetinden faydalanmak gibi haklara kavuşmasına aracılık ediyor.
Her ne kadar kendileri parasal miktarın duyulmasını istemeseler de Türk Telekom'un sadece okul yapımı için 200 milyon TL'lik bir bütçe ayırdığını ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Üstelik bu sadece inşaatlar içindi. Okullar tamamlandıktan içine de el atıyorlardı ve eğitime harcanacak para giderek katlanıyordu.
Proje, 2005 yılında Türk Telekom henüz özelleştirilmeden önce, Bakan Binali Yıldırım'ın inisiyatifiyle başlamış. Özelleştirmeden sonra şirketin büyük ortağı olan Oger Telekom da bu projeyi benimsemiş ve bir biri ardına okul inşaatları başlamıştı.
İşte gelinen son noktayı konuşmak için dün, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ve Dış ilişkiler Grup Müdürü Sinan Cem Şahin ile bir araya geldik.
Öğrendim ki Türkiye'nin dört bir yanında yani sadece en gelişmemiş bölgeler olan doğu ve güneydoğu'da değil, her yerde yapılması planlanan 78 eğitim binasından- ki 55'i okul- 40'ının inşaatı tamamlanmış ve 20 bin öğrenci eğitim görmeye başlamış. Bu projeyle bağlantılı olarak Türk Telekom, bin ilçede internet evleri projesini de devreye sokmuştu. Şu anda hepsi faaliyete geçmiş ve veliler ücretsiz hizmet veren internet evlerine çocuklarını göndermeye başlamış.
Erem Demircan, internet evlerine giden öğrencilerin bir süre sonra buralarda ödevlerini yapmak için ofis talebinde de bulunduklarını, bunun üzerine Microsoft ile bir anlaşma yaparak, çok ucuza buradaki tüm bilgisayarların içine office programı da koyduklarını söyledi.
Düşünün ki Türkiye'deki 19 milyon hanenin ne yazık ki sadece 6.9 milyon adedinde bilgisayar var. Toplam ADSL miktarı da 6 milyon. Yani internet evlerinin ne kadar büyük bir açığı kapattığı ortada.
Her ne kadar Demircan ve Şahin işin parasal boyutunu konuşmak istemese de 2010 yılında tamamlanacak olan okul projesi için ayrılan bütçe ciddi bir rakama ulaşmış.
Bu arada yapılan okulların içini gören öğretmenlerin bu okullarda ders vermek için il milli eğitimlerini telefon yağmuruna tutuyormuş…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA