Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Büyük risk büyük getiri demektir'

Bienale sponsor olmak ateşten gömlek mi? Kimileri için öyle olsa gerek ki, iki yıl öncesine kadar İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV), bienal için sponsor arayışında bir arpa boyu yol dahi gidemedi.
Şirketler sanatçıların eserlerini olabildiğince özgür bir şekilde sergilediği bianele sponsor olmanın kendilerine zarar vereceğini düşünmüş olabilir. İKSV'nin Başkanı Şakir Eczacıbaşı'nın yolu neyse ki Koç Holding'le kesişti de 2016 yılına kadar İstanbul Bienali'ne Koç'un ana sponsor olarak desteğinin yolu açıldı.
Bienal hiç olmadığı kadar büyük bir coşkuyla ve büyük kalabalıkları da içine çekerek kapılarını cuma günü sanatseverlere açtı. Dün bienali konuşmak için Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ve Kurumsal Marka ve İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl'ın da aralarında bulunduğu Koç ekibiyle bir araya geldik.

İçeriğe müdahale etmeyiz
Mustafa Koç'a bienale sponsor olmanın risk almak anlamına mı geldiğini sordum. O da 'Büyük risk büyük getiri demektir' diye cevap verdi ve şöyle devam etti:
"Ölçülebilir risk olduğunu düşünerek ana sponsor olduk. Her ne kadar çelişkili, ters gelebilecek şeyler olsa da bienal içeriğine asla müdahale etmeme kararı aldık. Düşünce özgürlüğünün sanata yansımasını destekliyoruz."
Bu arada söze Oya Ünlü girdi ve 2006'ya kadar sponsor bulunamama sebebinin de işte bu özgüvene sahip, bu riski kaldırabilecek bir şirket bulunamayışı olduğunu hatırlattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA