Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

TÜSİAD YİK kokteylini İstanbul'da yaparak ne mesaj verdi?

IMF toplantıları nedeniyle iş dünyası bir maratona hazırlanıyordu. Önceki akşam TÜSİ- AD'ın Yüksek İstişare Konseyi için İstanbul'da verilen kokteyl de sanki bu maratonun başlangıcı oldu.
YİK toplantısı öncesi, İstanbul'da kokteyl düzenlenmesi ilginçti. Çünkü, Ne TÜ- SİAD önceki akşam ki gibi bir kokteyli İstanbul'da daha önce yapmıştı, ne de böylesine büyük bir katılım olmuştu.
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği bugüne kadar Yüksek İstişare Konseyi toplantısını Ankara'da ya da güney sahillerinden birinde yaptı. Ama bu kez öyle yapmadılar. İstanbul'u merkez seçtiler ve Rahmi Koç Müzesi'ne eşleriyle birlikte üye işadamlarını davet ettiler. Açıkçası benim bugüne kadar katıldığım en kalabalık YİK kokteyli bu oldu. TÜSİAD'ın ağır topları kadar, genç üyeleri de davete büyük ilgi göstermişti. Öyle ki bir ara müzenin bahçesinde başlayan kokteylde adım atacak kadar bile yer kalmadı.
Peki derneğin kokteyline niye böylesi bir ilgi oldu?
Etrafımdaki işadamlarından bazıları, 'İhtiyacımız vardı böylesi bir buluşmaya' dedi. Bağlı olduğu Doğan Grubu'na gelen vergi cezası nedeniyle sıkıntılı olduğu her halinden belli olan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, 'Çok iyi oldu değil mi? Katılım müthiş' dedi ama fazla da yorum yapmak istemedi. Başkanlığa devam edip etmeyeceği ya da isteyip istemeyeceği konusundaki soruyu da şimdilik cevapsız bıraktı.
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, Rahmi Koç ve Mustafa Koç, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Suzan Sabancı- Haluk Dinçer, Hamdi Akın, Cem-Ümit Boyner, Ali Kibar, Hüsnü Akhan, Mehmet Ali Berkman ve pek çok bankanın ve şirketin genel müdürü oradaydı. IMF'nin yaratacağı toplantı ve davet trafiği, kimin hangi toplantıya katılacağı da konuşuldu, vergi cezası, ekonomik kriz, demokratik açılım ve siyaset de.
IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin varlığını da unutmamak lazım. Rahmi ve Mustafa Koç ile uzun uzun sohbet eden daha sonra açık büfeden yemek de yiyen Lipsky kokteylin bitimine yakın ayrıldı.
İş dünyasında önümüzdeki günlerin yoğun toplantı trafiği nedeniyle biraz stresli olduğu da aşikardı. Kokteylde karşılaştığım Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, sabah 8'de başlayacak kahvaltılar, ardı sıra toplantılar, kokteyl ve nihayet akşam yemekleriyle dolu bir haftanın kendilerini beklediğini söylerken, bir çok işadamı da trafikte yollarda çile çekmekten korkuyordu. Ne de olsa tam 6 bin yabancı IMF toplantıları için İstanbul'a akın ediyor şu sıra.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA