Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mustafa Koç: Israr etmeseydim Koçtaş'tan az daha çıkıyorduk

"Biliyor musunuz az daha bu işten çıkıyorduk. Yabancı ortak da gönülsüzdü zaten. Holding'te çok ısrar ettim o günlerde" diye anlatmaya başladı Koç Holding Başkanı Mustafa Koç.

Koçtaş 5 misli büyüdü!

6-7 yıl önce, yaşanan ekonomik krizde tüketim daralınca, Koç Holding'in ev geliştirme perakendeciliği yapan Koçtaş markası, pek de iyi bir yıl geçirmemiş.
Üstüne şirketin İngiliz ortağı, Mustafa Koç'un deyimiyle pek bir gönülsüz olunca Koçtaş işi, kapatma noktasına kadar gelmiş. İşte o günlerde, sohbet esnasında Ömer Bozer'in de "Mustafa Bey detay vermedi ama gerçekten o günlerde bu işin devam etmesi için çok uğraştı. Bu sektörde çok inandı" dediği Mustafa Koç'un diretmesi Koçtaş'ın önünü açmış.
İşte Mustafa Koç, Malatya'da açtıkları 25'inci Koçtaş mağazasının içinde sohbet ederken o günleri hatırladı. "Bu sektörün potansiyeline inanıyordum. Doğru da çıktı" dedi. Gıda, Turizm ve Perakende Grup Başkanı Ömer Bozer ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da teyit etti. Koçtaş, Bornova'da depodan bozma ilk mağazasını kurduğu 1997 yılından bugüne tam 5 misli büyümüş. Zaten Mustafa Koç, "Koçtaş'ın mağazasında yönetimin payı büyük" diyerek yöneticilerinden övgüyle söz ediyor. Mustafa Koç'tan öğreniyoruz ki İngilizlerin Koçtaş'a 2000'lerde ortak oluyor ve Kartal'taki mağazayı açtıktan hemen sonra da krizin patlıyor. İngilizlere Kartal mesafe olarak çok uzak geliyor ve "Niye burada mağaza açtınız" şeklinde şikayet ediyorlar. "Oysa" diyor Koç, "Şimdi en çok ciroyu yapan mağazamız Kartal."

Anadolu muazzam itici güç!
33 Malatyalı işadamının
bir araya gelerek projesini geliştirdiği Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi henüz kapılarını açmamış olsa da önce Migros'un 5M'i ardından da Koçtaş'ın son mağazası müşterilerini kabul etmeye başladı.
Mustafa Koç ve üst düzey yöneticileriyle sohbet ettiğimiz gün henüz alışveriş merkezi açılmamış olsa da Malatyalılar Koçtaş'a akın etmeye başlamıştı. Malatya gibi Anadolu'nun dinamik kentlerinde bu tarz büyük mağazalara olan talep yüksek. Zaten Koç da Anadolu'nun kendilerine verdiği moralden ve zenginlikten oldukça memnun: "Muazzam bir itici güç. 25 mağazanın 10'u Anadolu'da."
Koçtaş şirketi derin ekonomik krize rağmen bu yılı yaklaşık 700 milyon lira ciro ile kapatacak. Mustafa Koç, "Bir yıl sonra 1 milyar lira ciroyu yakalarız" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA