Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Antarktika'daki yeşil istasyonun benzerini İstanbul'da dolaştım!

Hazır çocuklara ait sosyal sorumluluk projelerinden sözü açmışken, Electrolux'un Antarktika yolculuğundan söz etmeden geçemeyeceğim.
Yolu İstanbul'a çocuklarıyla düşenler, ne yapıp edip mutlaka Fulya'daki Şişli Bilim Merkezi'nde kurulan Yeşil İstasyon'u görsünler. Sadece o da değil, bilim merkezinin içinde bir çocuğun bilime karşı merakını uyandıracak her şey var.
Yıllar önce iş dünyasının en renkli isimlerinden biri olan Şerif Kaynar'ın başını çektiği bir grubun ısrarlı çalışmalarıyla bilim merkezinin bu hale geldiğini en yakından takip edenlerden biriyim.
İyi ki o kadar ısrar etmiş ve merkez için mücadele etmişler. Burası hakikaten bir çocuğun hem hayal dünyasını zenginleştiriyor hem de bilimi daha iyi anlamasını sağlıyor.
Önceki gün Electrolux'un Genel Müdürü Ziya Öztürk ile yeşil istasyonu yani Prenses Elizabeth'in bir benzerini birlikte dolaştık. Dünyanın ilk sıfır emisyonlu araştırma istasyonu Prenses Elisabeth 15 şubat'ta Utsteinen Dağı'nın kayalık bir alanında kurulmuştu ve Öztürk'ün söylediğine göre bu istasyonda sadece Electrolux marka beyaz eşyalar kullanılıyordu. Çünkü bu marka çevrecilikte iyi bir konumdaydı ve 'sıfır emisyon'u destekliyordu. Antarktika gibi iklim koşullarının çok zor olduğu bir kıtada bu istasyon yenilenebilir enerji kaynaklarının yerinde kullanımı ile kendi ihtiyacını karşılıyor. Bizim istasyonu gezdiğimiz gün ilk okul öğrencileri de meraklı bakışları ile Eskimoları inceliyor, küçük deneyler yapıyor ve Eskimoların yaşadığı evlerin maketlerinin içine girip çıkıyordu. Öztürk, istasyonun önce 1 ay süreyle açık kalmasını düşündüklerini ancak şimdi üç ay uzatmaya karar verdiklerini söyledi.
Öğrendim ki başlangıçta domuz gribi nedeniyle bazı iptaller yaşanmış. Lütfen domuz gribinden korkup çocuklarınızı bu tarz müthiş öğretici gezilerden alıkoymayın. Bilinçli ve dikkatli olmak domuz gribiyle mücadele için yeterli. Hayat devam ediyor neticede.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA