Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bankacılıkta evlilik için genç kız da yok, damat da..!

İyi bir yılı geride bırakan bankacılık sektöründe acaba bu yıl neler olabilir? Ufukta görünen bir banka evliliği var mı? İşte bu soruları Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan'a sordum ve esprili bir cevap aldım: "Şu anda ortada genç bir kız da yok, damat da yok. İkinci bahar bile zor!"
Göktan, evlilik tahmini yapan, birleşme ya da satın almalardan söz edenler için, 'Grup bankalarına bakmak lazım. Yurtdışında ne hale gelmişler acaba' diyor.
Türkiye'de şu anda hiçbir bankanın piyasa değeri defter değerinin altında değil. Bankacılık sektörümüz bu krize güçlü girdi ve öyle de devam ediyor.
Göktan'ın evlilik beklentisi yok ama bu yıl da bankacılık sektörü için iyi bir yıl olacak, orası kesin.
Ancak kendi tecrübelerinden ve yaptığı analizlerden yola çıkanHasan Basri Göktan, bankacılık sektörünün 2010 yılında, 2009'da olduğu gibi yüksek oranda kar etmeyeceği görüşünde. Yüzde 10'lar civarında bir büyüme bekliyor. Kimbilir Göktan biraz daha temkinli gitmek istiyor olabilir. Ama yabancıların böyle düşünmediği kesin. Öyle ya, dün gazetelerde yatırım bankası Merrill Lynch'in bir raporu yayınlandı. Banka 2009'u güçlü geçiren bankacılık sektörünün 2010 yılında da şaşırtmaya devam edeceğini ve yüksek karlar sağlamaya devam edeceğini açıkladı. Merrill Lynch'e göre sektör en az yüzde 15; kredilerdeki büyüme ise yüzde 20 olacak.
Şubelerinin yüzde 62'si Anadolu'da olan Şekerbank'ın aktif büyüklüğü 8.5 milyar liraya ulaşmış. Türkiye'nin 184 ilçesinde şubeleri olan Şekerbank, sektör ortalaması yüzde 5 iken 2009 yılında yüzde 10 ile kredilerde en hızlı büyüyen banka olmuş. KOBİ'lere ve esnafa verdiği kredilere kriz yılında dahi ara vermeyen Şekerbank için Hasan Basri Göktan iddialı konuşuyor: 2012 yılında kamu hariç özel bankalar arasında ilk 10'da olacağız.
Bakalım bu sektörde neler olacak? Bekleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA