Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ümit Boyner sıkı bir başlangıç yaptı!

Dün TÜSİAD'ın genel kurulunu baştan sona takip ettim. En yaşlı üyesinden en genç üyesine kadar müthiş bir katılım vardı genel kurula. Zor bir dönemde başkanlık yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ, konuşmasını tamamlarken özellikle çocuklarından çaldığı vakte atıfta bulunurken ağlamaklı oldu. Yalçındağ'ı üyeler uzun uzun alkışlayarak uğurladı. Üyelerden TÜ- SİAD'ın 12 kurucusundan biri olan ve "yaşayan dört kurucudan biriyim" diyerek hüzünlendiren İbrahim Bodur'un derneğin ismine işkadınlarının eklemenin çoktan vaktinin geldiğini söylemesi dilerim bu kez dikkate alınır. Çünkü hakikaten isim bir marka haline gelmişse de İshak Alaton'un sürekli vurguladığı 'iş insanları' kelimesinin sanki kullanılma vakti çoktan geldi. Bodur, Yalçındağ için "Bir annenin bu görevi başarıyla yaptığını gösterdiniz ve başka anneleri de cesaretlendirdiniz" sözü derneğin özellikle kadın üyeleri tarafından büyük takdirle karşılandı.
Gelelim derneğin yeni kadın başkanına…
Kendine güvenen, kararlı duruşuyla, sakin ama emin adımlarla kürsüye yürüyen Ümit Boyner'in yaptığı ilk konuşma yeni dönemde TÜ- SİAD'ın sesinin çok çıkacağının habercisi gibiydi. "Bize tavsiye edildiği gibi kendi işimize bakmayacağız" cümlesi kadar, beni konuşmasında en çok etkileyen ise bir başarıdan ya da kalkınmadan ya da iyi şeylerden söz edilecekse bunu topyekün yapma isteği ve gayretini vurgulaması oldu. Yani derneğin iki kadın başkanının olması iyi bir şeydi ama Boyner, yeni dönemde örneğin Güney Doğu'nun kadınlarının töre cinayetinden ölmesinu umursuyordu ve Türkiye'nin gerçeklerinin üstüne gidip, Ankara'ya çözüm öneri sunacaklarını şimdiden ilan ediyordu.
Genel kurulun çıkışında konuşmayı nasıl bulduğunu sorduğum önemli bir ismin söylediği gibi, "Kimseyi geride bırakmak istemiyoruz" cümlesiyle çarpıcı bir başlangıç yaptı Ümit Boyner.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA