Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Entelektüel TÜSİAD'a doğru!

Görüş Dergisi en son ne zaman yayınlanmıştı? Bu soruya önceki akşam TÜSİAD'ın kokteylinde yanıt ararken, cevap eski başkanlardan Tuncay Özilhan'dan geldi.
Dergi en son 6 yıl önce, Özilhan'ın başkanlığı döneminde yayınlanmıştı ve biraz da ekonomik gerekçelerle yayın hayatına son vermişti.
Şimdi 6 yıl aradan sonra bir hayli iddialı, eleştirel bir kapakla yeniden yayın hayatına merhaba diyen Görüş Dergisi için önceki akşam TÜSİAD'ın önde gelen hemen hemen tüm isimleri For Seasons Oteli'ndeydi.
Dün gazetelerde yer aldı ama görmeyenler için hatırlatmam gerekirse, Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesini isteyen TÜSİ- AD'ın dergisi Görüş'ün kapak fotoğrafında TBMM'nin temsili bir fotoğrafı yer aldı.
Fotoğraftaki sol koltukların hepsinde Başbakan Erdoğan, orta koltuklarda Deniz Baykal ve sağ taraftaki koltuklarda da Devlet Bahçeli oturuyor. TÜSİAD özetle, "Anayasa değişse de siyaset değişmeyecek" diyor ve 2011'deki seçimlere yüzde 10 barajıyla girilmemesini istiyor.
Kapak fotoğrafı böylesine dikkat çekici olunca TÜSİAD'ın birbiri ardına çarpıcı çıkışlarda bulunan çiçeği burnunda başkanı Ümit Boyner'e, "Sonraki sayılar için beklentiyi yükseltmediniz mi" diye soruyorum, şimdiden yeni sayı kapakları için çalışmalara başladıkları cevabını alıyorum.
İşadamlarıyla ayak üstü yaptığım sohbetlerden çıkarttığım sonuca gelince... Dernek giderek entelektüel bir yapıya bürünüyor. Görüş Dergisi'nin böyle bir kapakla çıkması, TÜSİAD'ın aynı zamanda bir düşünce kuruluşu olarak ülke meselelerine daha çok vurgu yapmaya devam edeceğinin bir göstergesi olarak sunuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA